Home | Hypnotherapie | De kosten van hypotherapie

De kosten van hypotherapie

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hypnotherapie is een opwindend en dynamisch hulpmiddel voor diepgaande genezing. Na het voltooien van de opleiding hypnotherapie, beschik je over de vaardigheden om anderen te helpen met hypnotherapie en je eigen professionele hypnotherapie praktijk op te zetten en te runnen.

Stel je even voor dat je een medische aandoening hebt die je enorm ongemak bezorgt. Je belt de dokter en vertelt hem de symptomen die je ervaart. Hij vertelt je een lijst met mogelijke oorzaken die bijdragen aan je symptomen. Je kunt je voorstellen dat om een ​​grondige beoordeling te maken, de arts aan het werk moet gaan en een proces moet doorlopen om je te helpen. In dat geval is voor de meeste mensen de onmiddellijke vraag: ” Wanneer kan ik je komen opzoeken?”. Als het echter om de geestelijke gezondheid gaat, is de vraag eerder: ” Hoeveel gaat dit kosten?”.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Hypnotherapie Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Hypnotherapie en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Er lijkt bijna meer tolerantie te zijn voor mentale pijn dan voor fysiek ongemak. Als we echter zien dat onze dierbaren mentale angst ervaren, zoals angst, stress, depressie of mentale processen die emotioneel eten en gewoontegedrag aanmoedigen, moeten we ons afvragen of ze niet voor de gek gehouden worden door hun eigen overtuigingen.

Dus als je hebt gegoogeld en deze pagina hebt gevonden en je wilt gewoon weten wat de kosten zijn voor hypnotherapie, dan wordt deze vraag voor jou beantwoord op deze pagina.

Wat verdient een hypnotherapeut?

Het gemiddelde tarief voor een hypnotherapeut zal variëren van 150 tot € 250 per sessie. Het tarief zal ook afhankelijk zijn van waar de therapeut is gevestigd, wat voor soort bedrijfskosten hij of zij heeft, hoelang de beoefenaar al actief is, of hij ofzij gespecialiseerd is en wat voor soort training hij of zij heeft gehad. Het is verstandig om er niet van uit te gaan dat een hypnotherapeut meer ervaren of bekwaam is wanneer hij of zij duurder is. Het is aangeraden om nooit een hypnotherapeut te kiezen op basis van de kosten.

Vaak worden de beste resultaten behaald over drie sessies en heel wat hypnotherapeuten bieden korting als je een pakket van meerdere sessies boekt. Dit zal de hypnotherapeut ook helpen om je op de best mogelijke manier te helpen.

Kosten van hypnotherapie

Hypnotherapie pakketten

In veel gevallen zul je merken dat hypnotherapeuten speciale pakketten aanbieden voor sommige van de problemen waarmee ze het vaakst te maken krijgen, zoals een stop-met-roken-pakket.

De gemiddelde kosten voor een stoppen-met-roken-pakket bedraagt rond de € 500 en vaak zal dit bestaan ​​uit een eerste één-op-één sessie, een werkboek/ rookdagboek en een vervolgsessie(s). Wees op je hoede voor iedereen die belooft of garandeert dat je nadien zult gestopt zijn met roken, aangezien dit zowel onethisch als illegaal is. Statistisch gezien bestaat het beste hypnotherapieprotocol om te stoppen met roken uit drie tot vier sessies. Maar je maakt de meeste kans om te stoppen met roken met hypnose wanneer je 100% achter jouw beslissing staat.

Hoe kies ik de beste hypnotherapeut om mee samen te werken?

Hierboven hebben we al enkele tips gegeven. Andere tips zijn:

 • Controleer of de hypnotherapeut lid is van een vereniging
 • Maak een afspraak om de hypnotherapeut telefonisch te zien of te spreken voordat je een afspraak maakt voor een betaald consult. Hierdoor kun je kwalificaties dubbel controleren en krijg je een idee van de therapeut zelf om te zien of je qua persoonlijkheid goed bij elkaar past
 • Let op de prijs – hoewel er geen formeel vergoedingsschema is dat door beoefenaars wordt nageleefd of dient gevolgd te worden, is alles boven de € 250 per sessie een potentiële rode vlag
 • Een goede hypnotherapeut heeft een beperkt aantal klanten per dag

Waarom is hypnotherapie zo duur?

Misschien speel je met het idee van hypnotherapie, maar heb je je laten afschrikken door de dure vergoedingenstructuur.

In tegenstelling tot andere therapieën die grotendeels gebaseerd zijn op het luisteren naar de cliënt, het af en toe observeren of het stellen van een vraag, zijn hypnotherapeuten verantwoordelijk voor de input van subliminale begeleiding die volledig op maat is gemaakt voor de klant. Sessies kunnen maximaal twee uur duren en ’trance-inductie’ is ook inbegrepen. Dit vereist een enorme concentratie van de hypnotherapeut die 90% van de gesprekken tijdens de sessie voor zijn rekening neemt. De eisen van de therapeut zijn dus veel hoger dan bij andere therapieën. Gerenommeerde hypnotherapeuten beperken het aantal klanten per dag, zodat ze hun uiterste best kunnen doen om je te helpen.

Hypnotherapie kost meer, maar de resultaten die verrassend snel kunnen komen, zijn het zeker waard.

Alles leren over de wereld van Hypnotherapie?

Download even het uitgebreide Hypnotherapie Handboek!

 • 45+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
 • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Hypnotherapie. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

Wanneer je nog nooit hypnotherapie hebt gevolgd, is het begrijpelijk dat je er veel vragen over hebt. Daarom worden er hier een aantal van de meest gestelde vragen over hypnotherapie beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen of wil je toch...

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Er zijn veel verschillende hypnosetechnieken die vooral verschillen in nuance. Over het algemeen zijn de technieken onder te verdelen in twee soorten, namelijk zelfhypnose en hypnose waarbij een hypnotiseur de patiënt onder hypnose brengt. Daarnaast kan de...

“Wow! Alles wat ik over Hypnotherapie wilde weten in één compleet e-book!”

Hypnotherapie Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Hypnotherapie!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Hypnotherapie inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Hypnotherapie, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Hypnotherapie?
 • Wil je problemen oplossen zoals pijn, fobieën, concentratieproblemen of stress?
 • Wil je gevoelens van stress en depressie minimaliseren of zelfs helemaal verhelpen?

Herken je één van deze punten? Dan is het Hypnotherapie Handboek perfect voor jou.
40+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!