Home | Hypnotherapie | Hoe winstgevend is een carrière in hypnotherapie?
Hoe winstgevend is hypnotherapie

Hoe winstgevend is een carrière in hypnotherapie?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het enige juiste antwoord op deze vraag is dat hypnotherapie vergoedingen net zo winstgevend kunnen zijn zoals jij die wilt maken. Het inkomen dat verschillende hypnotherapeuten genereren, varieert enorm.

Je kunt een aantal berekeningen uitvoeren met betrekking tot het werk dat nodig is om je inkomen gewenst te maken. Je kunt je lokale markttarieven onderzoeken door te kijken wat hypnotherapeuten in je omgeving aanrekenen. Belangrijk om te weten, is dat je je berekeningen moet maken met de tarieven van het gebied waar je je praktijk zult vestigen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Hypnotherapie Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Hypnotherapie en krijg je 4 gratis bonus boeken!

De gemiddelde praktijk

Natuurlijk zal elke praktijk variëren, en met alle flexibiliteit die hypnotherapeuten ter beschikking staan ​​op het gebied van werkschema’s, kantoorarrangementen, klanten en diensten, is het echt niet mogelijk om één businessplan als een normale hypnotherapie-praktijk te beschouwen.

Laten we dus een gemiddelde hypnotherapie vergoeding gebruiken voor een voorbeeld van de berekeningen van bedrijfsinkomsten en -kosten. Wanneer je dus bijvoorbeeld voor € 85 per uur, vijf dagen per week en drie uur per dag met klanten werkt, genereer je een gemiddeld inkomen van € 1.275 per week, dat is € 5.100 per maand. Als je nog niet eerder voor jezelf hebt gewerkt, weet je misschien niet dat je kunt verwachten dat ongeveer 50% tot 60% van je bruto-inkomen wordt toegewezen aan uitgaven zoals kantoorhuur, telefoon en nutsvoorzieningen, advertenties, zakelijke verzekeringen en belastingen (inclusief belastingen voor zelfstandigen). Dat laat ongeveer 2.000 tot € 2.500 per maand over als persoonlijk inkomen. Nogmaals, doe deze berekeningen zelf met behulp van lokale tarieven en de best mogelijke schattingen van je uitgaven, maar voorgaande is een redelijk voorbeeld van een fulltime, volledig toegewijde zelfstandige hypnotherapeut.

Winstgevendheid hypnotherapie

Opbouwen klantenbestand

Meestal mag je verwachten dat je ongeveer twee jaar zult besteden aan het opbouwen van een redelijk niveau van klanturen. Het duurt ongeveer 12 tot 18 maanden voordat je een bekende aanwezigheid in je regio wordt.

Hoe bekend worden?

Er zijn verschillende kanalen die je kunt gebruiken, zoals je persoonlijke netwerken en die van vrienden en familieleden, door visitekaartjes en folders uit te delen, via sociale media mensen op de hoogte brengen van wie je bent en welke diensten je biedt. Je kunt ook lezingen over hypnotherapie houden voor elke groep die ze wil en het bijwonen van evenementen zijn belangrijke manieren om je zakelijke aanwezigheid op te bouwen.

Tot het moment waarop je je gevestigd hebt, zal je inkomen variëren. Het is dan ook aangeraden om in het begin de hypnotherapie vergoeding en je zakelijke kosten zo laag mogelijk te houden en zo flexibel mogelijk te blijven voor mensen die een afspraak wensen te maken.

De uren dat je geen klanten ziet, zou je moeten besteden aan netwerken, marketing, boekhouden, bloggen of het bijwerken van je webpagina’s, het schrijven en opnemen van audiosessies. Als je drie uur per dag klanten hebt, werk je nog steeds ongeveer acht uur per dag, vijf dagen per week. Natuurlijk zijn je schema en werkuren wanneer je voor jezelf werkt geheel flexibel, maar je resultaten (en inkomen) zullen de tijd en moeite weerspiegelen die je uiteindelijk hebt geïnvesteerd.

Voeg lessen en workshops toe

In december 1999 schreef de krant de New York Times dat op hypnose gebaseerde beroepen een van de belangrijkste nieuwe beroepen van de 21e eeuw zijn.

Je kunt een ​​heel goed inkomen verdienen met hypnose. Maar je mindset, je houding en vaardigheden zijn cruciaal voor dat succes. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen denken aan marketingprogramma’s of hypnose-pakketten in plaats van aan individuele sessies.

Het op de markt brengen van je praktijk kost tijd en een constante inspanning. In feite moet je een routekaart of blauwdruk maken van hoe een succesvolle praktijk er voor jou uitziet en voortdurend je tijd en energie blijven investeren, wat niet anders is voor om het even welke zelfstandige.

Door groepslessen en workshops toe te voegen aan je praktijk, verruim je de mogelijkheden voor je klanten en verhoog je je inkomen. Houd er wel rekening mee dat hiervoor een goede marketing nodig is.

Als je nog geen ervaring als zelfstandige ondernemer hebt, moet je deze vaardigheden opbouwen om je doelen te bereiken. Voor jezelf ondernemen als professionele hypnotherapeut is meer dan alleen mensen helpen met hypnose.

Alles leren over de wereld van Hypnotherapie?

Download even het uitgebreide Hypnotherapie Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Hypnotherapie. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

Wanneer je nog nooit hypnotherapie hebt gevolgd, is het begrijpelijk dat je er veel vragen over hebt. Daarom worden er hier een aantal van de meest gestelde vragen over hypnotherapie beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen of wil je toch...

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Er zijn veel verschillende hypnosetechnieken die vooral verschillen in nuance. Over het algemeen zijn de technieken onder te verdelen in twee soorten, namelijk zelfhypnose en hypnose waarbij een hypnotiseur de patiënt onder hypnose brengt. Daarnaast kan de...

“Wow! Alles wat ik over Hypnotherapie wilde weten in één compleet e-book!”

Hypnotherapie Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Hypnotherapie!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Hypnotherapie inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Hypnotherapie, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Hypnotherapie?
  • Wil je problemen oplossen zoals pijn, fobieën, concentratieproblemen of stress?
  • Wil je gevoelens van stress en depressie minimaliseren of zelfs helemaal verhelpen?

Herken je één van deze punten? Dan is het Hypnotherapie Handboek perfect voor jou.
40+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!