Home | Hypnotherapie | Overweeg je een hypnotherapie opleiding en carrière? 5 redenen om het te doen
Hypnotherapie behandeling

Overweeg je een hypnotherapie opleiding en carrière? 5 redenen om het te doen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heel veel van onze cursisten dreven vroeger van baan naar baan aan, zich afvragend wat ze met hun leven moeten doen. Ze wisten allemaal dat ze mensen wilden helpen en hadden om die reden al eerder therapeutische vaardigheden gebruikt. Uiteindelijk besloten ze om hypnotherapeut te worden en schreven ze zich in om een hypnotherapie opleiding te volgen. Ze waren meteen verslaafd.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Hypnotherapie Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Hypnotherapie en krijg je 4 gratis bonus boeken!

5 Redenen waarom een carrière in hypnotherapie een goede zet is

Met dat in gedachten zijn hier de redenen waarom je ook voor een carrière in hypnotherapie zou moeten kiezen.

1. Hynotherapie is meer dan je denkt

Hypnotherapie is veel meer dan wat het op het eerste gezicht lijkt. Je zult dit snel ontdekken tijdens je eerste les in je hypnotherapie opleiding. Hypnotherapie wordt vaak gezien als ‘hocus pocus’ en entertainmentshows met hypnose hebben hier veel aan bijgedragen. De waarheid is dat hypnotherapie een krachtig, waardevol proces is dat mensen kan helpen positieve, blijvende veranderingen in hun leven aan te brengen. Hypnose helpt mensen met uiteenlopende problemen en als hypnotherapeut speel je een belangrijke rol in dat proces.

2. Anderen helpen verveelt nooit

Er is geen beter gevoel dan te weten dat je iemand echt hebt geholpen om te bereiken wat ze ooit dachten dat onmogelijk was. Of het nu gaat om het helpen van iemand om te stoppen met roken na twintig jaar puffen, om iemand te helpen tien kilogram te verliezen nadat hij of zij elk dieet heeft geprobeerd, of om iemand een ​​fobie te helpen overwinnen die zijn of haar leven domineert, geeft een ongelooflijk warm gevoel. Dat warme gevoel dat je vanbinnen krijgt als je iemand op zo’n diepgaande manier hebben geholpen, verveelt nooit. Hypnotherapeut zijn is een ongelooflijk lonende rol en je zult je elke ochtend geïnspireerd voelen als je wakker wordt.

3. Je bent je eigen baas

Als hypnotherapeut ben je je eigen baas en beheer je je eigen werkdruk. De meeste hypnotherapeuten zijn zelfstandige en hoewel dat een eng vooruitzicht kan lijken, kan het een van de beste dingen zijn die je ooit in je leven hebt gedaan. Als zelfstandige hypnotherapeut heb je geen baas die over je schouders meekijkt. Je kunt zelf bepalen welke uren je werkt en hoeveel klanten je wilt zien. Dit maakt het een ideale carrière voor ouders met kinderen op school en iedereen die het werken van negen tot vijf moe is.

training opleiding hypnose

4. De mogelijkheden zijn eindeloos

Hypnotherapeut zijn betekent niet alleen dat je met klanten aan de slag gaat om ze te helpen bij het overwinnen van verschillende problemen. Er zijn ook andere mogelijkheden. Door voor een carrière in hypnotherapie te kiezen, kun je nadien ook anderen leren om hypnotherapeut te worden. Het kan ook leiden tot het geven van lezingen. Bovendien kun je je eigen welzijnsmerk lanceren en elk jaar een groot evenement organiseren. Andere kansen die op je pad kunnen komen, is bijvoorbeeld het sluiten van een boekdeal. De grenzen zijn eindeloos als je een carrière in hypnotherapie kiest. Aarzel dus niet en start vandaag met je opleiding hypnotherapie.

5. Verdien een goed inkomen

Zou het niet geweldig zijn als je een carrière zou kunnen hebben die je leuk vindt, je een gevoel van volledige vervulling geeft en je een behoorlijk inkomen laat verdienen? Hoewel geld nooit de motivatie mag zijn om iets te doen, moet je natuurlijk genoeg verdienen om de rekeningen te betalen en een behoorlijke levensstandaard te hebben. Het goede nieuws is dat een carrière als hypnotherapeut je daarbij kan helpen. Door elke week maar een paar klanten te zien, kun je genoeg geld verdienen om al je uitgaven te dekken, met een beetje over om van te genieten. Als je een hypnotherapie opleiding start om veel geld te verdienen, zul je snel merken dat het niet helemaal lukt. Maar doe je het om de juiste redenen, dan zul je met gemak de financiële voordelen kunnen oogsten terwijl je mensen helpt om echte, blijvende veranderingen in het leven te realiseren.

Is een carrière in hypnotherapie iets voor jou? Laat het niet bij dromen blijven en zet de eerste stap door je in te schrijven voor de opleiding hypnotherapie.

Alles leren over de wereld van Hypnotherapie?

Download even het uitgebreide Hypnotherapie Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Hypnotherapie. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

Wanneer je nog nooit hypnotherapie hebt gevolgd, is het begrijpelijk dat je er veel vragen over hebt. Daarom worden er hier een aantal van de meest gestelde vragen over hypnotherapie beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen of wil je toch...

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Er zijn veel verschillende hypnosetechnieken die vooral verschillen in nuance. Over het algemeen zijn de technieken onder te verdelen in twee soorten, namelijk zelfhypnose en hypnose waarbij een hypnotiseur de patiënt onder hypnose brengt. Daarnaast kan de...

“Wow! Alles wat ik over Hypnotherapie wilde weten in één compleet e-book!”

Hypnotherapie Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Hypnotherapie!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Hypnotherapie inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Hypnotherapie, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Hypnotherapie?
  • Wil je problemen oplossen zoals pijn, fobieën, concentratieproblemen of stress?
  • Wil je gevoelens van stress en depressie minimaliseren of zelfs helemaal verhelpen?

Herken je één van deze punten? Dan is het Hypnotherapie Handboek perfect voor jou.
40+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!