Home | Hypnotherapie | Hypnotherapie bij depressie
Omgaan met depressie door hypnotherapie

Hypnotherapie bij depressie

⏱ Leestijd: 3 minuten

De reden waarom je op deze pagina terecht bent gekomen, is omdat je wijzigingen in je leven wilt aanbrengen om je gelukkiger te voelen en wij begrijpen dat je al heel wat geprobeerd hebt voordat je bij hypnotherapie bij depressie bent gekomen.

De realiteit van de situatie is: als je je depressie had kunnen oplossen door erover na te denken, zou je dat hebben gedaan. In dat geval zou je dit artikel niet lezen. Nu is het dus tijd om blijvende en diepgaande veranderingen door te voeren met hypnotherapie.
Doelloos

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Hypnotherapie Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Hypnotherapie en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Heb je het gevoel dat je vastzit? Of in een diep donker gat zit? Of aan het verdrinken bent in negatieve gedachten? Veel mensen lijken te geloven dat als ze eenmaal ‘een depressie hebben’ of ‘depressief zijn’, dat nu eenmaal zo is. Maar weet je, dat is helemaal niet waar.

Je bent niet kapot en je hoeft niet gerepareerd te worden. Feit is dat je je hersenen opnieuw kunt bedraden. En ja, als het zo makkelijk was geweest als gewoon anders denken, dan weten we zeker dat je dat zou hebben gedaan. Het is echter niet zo eenvoudig omdat het allemaal op een onbewust niveau gebeurt en daar moet de verandering beginnen.

Depressief hypnotherapie

Jezelf resetten

Soms komt depressie gewoon neer op overweldiging en het gevoel hebben dat we het niet aankunnen. Hoe vreemd het ook mag lijken, depressie is een normale reactie op overweldigende gebeurtenissen. De menselijke geest kan op een bepaald moment maar zo veel aan, en als het al zijn coping-mechanismen heeft opgebruikt, raken de hersenen van nature overweldigd. In feite is depressie vaak slechts de reactie van de hersenen op overweldiging. En om je te helpen uit de overweldiging te komen, heb je nieuwe coping-mechanismen en strategieën nodig om met alles om te gaan. Dat is de manier om depressie te verslaan. Je kunt het leren met hypnose en NLP. Hypnotherapie bij depressie leert je om veel gelukkiger en meer op je gemak te worden in jezelf.
Is het mogelijk dat je een depressie overwint met hypnose?

Absoluut! Kun je je voorstellen dat je weer aan het leven kunt deelnemen? Een goed gevoel over jezelf hebt? Af en toe van echt geluk kunt genieten en weer ergens enthousiast over wordt? Een goed gevoel over jezelf krijgt?

Vaak lijkt een depressie neer te komen op dezelfde vragen als ‘wat heeft het nog allemaal voor zin?’. Stel je nu eens voor dat alles wat je je afvraagt opnieuw zin heeft. Zoals heel wat mensen die nu een veel gelukkiger en vervuld leven leiden, kan ook jij een depressie overwinnen. De meeste mensen voelen zich zoveel beter na drie tot zes sessies hypnotherapie bij depressie.
Versla depressie en angst op een diepgaande manier

Veel mensen fluctueren ook van depressie naar angst en weer terug … In je eerste sessie zal een hypnotherapeut je uitleggen waarom dat zo is en wat er in je hersenen gebeurt. De realiteit is echter dat het zoveel gemakkelijker is om depressie en angst te overwinnen dan je misschien had gedacht. Veel voorheen ernstig depressieve cliënten van mij leiden nu weer een gelukkig leven …

Veel mensen die met een depressie en/ of angst worden geconfronteerd, realiseren zich niet eens dat ze een keuze hebben. Je kunt echter altijd de beslissing nemen om je leven weer in eigen handen te nemen. Met hypnotherapie bij depressie zul je genieten van diepe en blijvende veranderingen, zodat ook je elke nieuwe depressie en angst met gemak overwint. Bevrijd jezelf van depressie, angst en stress met behulp van moderne hypnose, NLP en hypnotherapie en geniet van een meer vervuld leven door een hypnotherapeut in je buurt te contacteren of zelf de hypnotherapie opleiding te volgen.

Alles leren over de wereld van Hypnotherapie?

Download even het uitgebreide Hypnotherapie Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info én nu met 4 gratis bonus boeken;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Hypnotherapie. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

De meest gestelde vragen over hypnotherapie

Wanneer je nog nooit hypnotherapie hebt gevolgd, is het begrijpelijk dat je er veel vragen over hebt. Daarom worden er hier een aantal van de meest gestelde vragen over hypnotherapie beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen of wil je toch...

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Welke hypnosetechnieken zijn er?

Er zijn veel verschillende hypnosetechnieken die vooral verschillen in nuance. Over het algemeen zijn de technieken onder te verdelen in twee soorten, namelijk zelfhypnose en hypnose waarbij een hypnotiseur de patiënt onder hypnose brengt. Daarnaast kan de...

“Wow! Alles wat ik over Hypnotherapie wilde weten in één compleet e-book!”

Hypnotherapie Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Hypnotherapie!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Hypnotherapie inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Hypnotherapie, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Hypnotherapie?
  • Wil je problemen oplossen zoals pijn, fobieën, concentratieproblemen of stress?
  • Wil je gevoelens van stress en depressie minimaliseren of zelfs helemaal verhelpen?

Herken je één van deze punten? Dan is het Hypnotherapie Handboek perfect voor jou.
40+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!